CityCinema Venlo: twee extra zalen om te kunnen overleven

Print
CityCinema Venlo:  twee extra zalen om te kunnen overleven

Afbeelding: Mijntje Wismans

De Venlose bioscoop CityCinema wil met minimaal twee zalen uitbreiden. Dat is nodig om in de toekomst te kunnen overleven als straks in het Leisuredome in het kazerneplan Fort van Venlo ook bioscoopzalen verrijzen.

Eigenaar Joe Caubo van de Venlose cinema vraagt in een brief aan de gemeenteraad en het Venlose college van B en W om alle medewerking. Caubo schrijft dat de extra zalen kunnen verrijzen op de plek van de te slopen parkeergarage Arsenaal, naast de CityCinema.

De zalen zouden wat hem betreft ook gebruikt kunnen worden als collegezalen voor de Universiteit Maastricht. Die krijgt een dependance in het voormalige pand van de Raad van Arbeid, vlak bij de bioscoop.

Rek eruit
Caubo schrijft dat hij de afgelopen vier jaar zijn nek heeft uitgestoken door in Venlo weer een bioscoop te starten. Die trekt volgens hem jaarlijks 150.000 bezoekers, maar de rek is er daarmee volgens hem uit. Nieuwe bioscoopzalen in het Leisuredome  ‘zullen dan ook op den duur parasiterend zijn’, stelt Caubo. Hij vreest voor een terugval in het aantal bezoekers en verwijst naar bijvoorbeeld Heerlen/Kerkrade waar het bezoek aan de centrumbioscoop is gehalveerd sinds de komst daar van een soortgelijk Leisuredome als in Venlo.

Caubo stelt ook voor het filmtheater de Nieuwe Scène in Venlo te verhuizen naar zijn CityCinema. De stichting die deze bioscoop runt, zou dan geen gebouw meer hoeven exploiteren en zou met minder gemeentelijke subsidie uit de voeten kunnen, meent Caubo. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje