Gemeente zorgt dat Hanenhof open blijft en activiteiten doorgaan

Print
Gemeente zorgt dat Hanenhof open blijft en activiteiten doorgaan

Afbeelding: Google Streetview

De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten zelf te garanderen dat de deuren van cultureel centrum De Hanenhof in Geleen open blijven.

Onder verenigingen is onrust uitgebroken, omdat de beheerder van De Hanenhof hen heeft bericht er 30 april mee te stoppen. Na die datum zijn nog diverse activiteiten in de Hanenhof gepland. De exploitant heeft hen laten weten dat die niet door kunnen gaan.

Activiteiten gaan door
In een vrijdag verzonden persbericht roept de gemeente verenigingen die activiteiten in de Hanenhof hebben gepland op zich na Pasen telefonisch melden. “De gemeente zorgt ervoor dat al geplande activiteiten na 1 mei door kunnen gaan.” Of de gemeente de deuren ook openhoudt voor nog niet geplande activiteiten, is onduidelijk. Wel gaat Sittard-Geleen op zoek naar een nieuwe exploitant voor de Hanenhof.

Achterstallige huur
Achter de schermen speelt een conflict met bierbrouwer Heineken die de Hanenhof huurt van de gemeente. Die heeft al enige tijd de huur niet betaald. De gemeente heeft nu met de brouwer een regeling getroffen, waarbij een deel van de achterstallige huur alsnog wordt betaald en de huuroverkomst van het zalencentrum met de brouwer wordt verbroken.

Van de baan
Het onlangs door cultuurwethouder Noël Lebens (CDA) geopperde plan om een supermarkt in de Hanenhof te vestigen, is van de baan. Twee supermarktketens hebben de gemeente laten weten de Hanenhof daarvoor ongeschikt te vinden.

De Hanenhof blijft de cultuurvoorziening voor Geleen, meldt de gemeente nu. Opnieuw wordt bekeken of het zalencentrum verbouwd kan worden om het beter exploitabel te maken. Het zalencentrum kampt onder meer met een geluidslek. Bewoners van appartementen boven de Hanenhof zouden daar last van hebben. Dat maakt het nu lastig alle ruimtes van de Hanenhof optimaal te gebruiken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje