Geoffrey D: liever zes weken op bed dan naar Pieter Baan Centrum

Print
Geoffrey D: liever zes weken op bed dan naar Pieter Baan Centrum

Afbeelding: ANP

Geoffrey D. uit Hoensbroek wordt, zeer tegen zijn zin, ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

De 40-jarige man zou vorig jaar met kompaan Yarmi D. een woning in Landgraaf hebben overvallen, waarbij beiden waren verkleed als politieman.

D. schoot tijdens het gevecht dat toen losbrak een man neer. Buiten aangekomen, beroofden ze een vrouw van haar auto. Het duo bleef geruime tijd uit handen van justitie.

Proefkonijn
Geoffrey D. heeft een ellenlang strafblad. De Hoensbroekse crimineel is in een eerder rapport al eens 'psychopatisch' genoemd. Hij ziet het nut van observatie niet. "Ik heb geen zin om weer zes weken als proefkonijn te dienen. Dan blijf ik liever zes weken op bed liggen."

Parkstadbende
De zaak dient later dit jaar. Medeverdachte Yarmi D. zou ook wel eens hebben gewerkt voor de Parkstadbende. Dat komt volgens officier van justitie Henk Peters in deze rechtszaak niet aan de orde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen