Theo Maassen kiest voor Heerlen: 'Het is hier nog niet doodgefilmd'

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Zijn eigen Brabant heeft het nakijken. Deze zomer regisseert cabaretier Theo Maassen (50) zijn eerste film en hij heeft Heerlen uitgekozen voor de opnames van de komedie.

Ruud Maas

Als de boomlange Theo Maassen (50) met zijn productieteam in hoog tempo alle hoeken en gaten van Schunck ontdekt, draaien de hoofden van de anderen in het gebouw geregeld. Is dat niet die bekende cabaretier, kom hoe heet hij nou ook alweer? Oh ja, Theo! Wat komt hij in Heerlen doen?

Mooi naast lelijkHet antwoord is even simpel als verwonderlijk: Maassen komt locaties bekijken. Omdat hij dolgraag zijn debuutfilm opneemt in Heerlen. Waarom je dat zou willen? Hij leunt voor de ingang van brasserie Mijn Streek op de vijfde etage van het Glaspaleis tegen een muur: "Ik kom al zo lang in Heerlen, heb hier veel in het theater gespeeld. Het mooie van de stad is, vind ik, dat je op zo veel plekken gedesoriënteerd kunt raken en geen idee hebt waar je precies bent. Ook omdat de contrasten hier zo groot zijn: oude gebouwen naast nieuwe, mooi naast lelijk. Het is al vaker gezegd maar het klopt, als je hier filmt ziet het er tenminste niet typisch Nederlands uit. In Amsterdam wil ik geen film opnemen, daar is elke plek doodgefilmd voor weer zo’n romantische komedie. De houding van de mensen is hier anders, dat merk je gelijk. In Amsterdam voel je dat iedereen vindt dat je met opnames toch vooral erg in de weg loopt, weer zo nodig een straat moet komen afzetten."

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee