'Luidruchtige' cafés in Weert hangt boete boven het hoofd

© iStock

Drie cafés in Weert zijn door de gemeente voor de laatste keer gewaarschuwd. Als ze nog één keer geluidsoverlast veroorzaken volgt er een fikse boete.

De Redactie

Het gaat om de cafés de Bolle Boef, de Brouwer en de Stuiterbal op de Oelemarkt. De boetes zijn voor de Bolle Boef en de Stuiterbal 2000 euro per keer. Voor de Brouwer gaat het om een bedrag van 4000 euro.

MuziekDe waarschuwing komt nadat toezichthouder Sinvest herhaalde overtreding constateerde na klachten van bewoners. Zowel in 2015 als 2016 zijn exploitanten en portiers door de toezichthouders gewezen op de afspraken. Zo mogen er geeen ramen of deuren openstaan als er binnen muziek klinkt. Maar volgens de toezichthouder was de muziek buiten goed te horen.

Niet consequentDe drie caféhouders hebben protest aangetekend. Ze vinden dat het Sinvest-personeel zelf niet consequent is. De ene persoon is heel streng en de andere veel soepeler, hebben ze de gemeente laten weten.

Geen zinVerantwoordelijk wethouder Frans van Eersel zegt dat alle partijen zich hoe dan ook moeten houden aan de 'maatwerkvoorschriften'. Hierin staat precies wat wel en niet mag en wat de sancties zijn bij overtredingen. Het protest heeft volgens hem dan ook geen zin.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee