Sportgigant Decathlon stelt komst naar Roermond uit

Een vestiging van Decathlon in Maasmechelen.

Een vestiging van Decathlon in Maasmechelen.© De Limburger/Rob Oostwegel

De komst van sport- en indoorbedrijf Decathlon naar het Outdoor Center in Roermond, voorzien voor dit jaar, is uitgesteld.

De Redactie

Het bedrijf wacht op het moment dat de verleende vergunning onherroepelijk is geworden, zegt expansiemanager Nick van der Sanden van de sportgigant.

AfwachtenGisteren oordeelde de rechtbank dat de bezwaren van een aantal winkels op het Retailpark tegen de afgegeven vergunning ongegrond zijn. Toch zet dat voor Decathlon, dat zijn komst al bijna twee jaar geleden aankondigde, nog niet de seinen op groen, zegt Van der Sanden. "We wachten eerst af totdat alle procedures helemaal afgerond zijn. De bezwaarmakers kunnen namelijk nog in hoger beroep gaan." Van der Sanden noemt het 'absoluut zeker' dat Decathlon zich vestigt in Roermond.

LeegstandTien bedrijven op het Retailpark maakten bezwaar omdat zij vrezen dat de komst van Decathlon tot leegstand van winkelruimte elders leidt omdat de stad volgens hen al veel te veel sportwinkels heeft. De rechter constateert dat ondernemers in de sport- en rijwielbranche met een omzetdaling zullen worden geconfronteerd, maar dat geen sprake is van een onaanvaardbare toename van de leegstand.

Decathlon heeft in Nederland elf vestigingen, waarvan één in Limburg (Kerkrade).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee