Honderden wandelaars van start in 54e Kennedymars

Archiefbeeld

Archiefbeeld© De Limburger/Ermindo Armino

In Sittard zijn zaterdagochtend 2435 deelnemers aan de 54ste Kennedymars onderweg gegaan.

Jos van den Camp

Tussen 5:00 en 7:00 uur vertrokken de wandelaars op de Markt in Sittard voor de tachtig kilometer lange wandeltocht in noordelijke richting. Wedstrijdwandelaars moeten binnen twaalf uur binnen zijn, recreatieve wandelaars mogen er twintig uur over doen.

Minder deelnemersHet aantal deelnemers aan de Nederlands oudste Kennedymars ligt wat lager dan in 2016 toen 2504 wandelaars van start gingen. Door het afnemend aantal wandelaars aan de tachtig kilometer lange tocht, riep de organisatie enkele jaren geleden ook de zogenoemde Swentiboldmars (40 kilometer) en de Mini-Mars (10 kilometer) in het leven. De Swentiboldmars ging zaterdagochtend om 10:00 uur van start en de Mini-Mars start om 12:00 uur. Beide ‘nieuwe’ onderdelen mogen zich de laatste jaren verheugen in meer deelnemers. Op de Markt in Sittard keren de wandelaars in de middag, de avond en de vroege nacht terug. Vanaf zaterdagmiddag wordt daar gezorgd voor een feestelijke sfeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee