Spanning loopt op rond militaire parade Noord-Korea

© EPA

© EPA

© EPA

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Marcherende soldaten en veel militair vertoon. In de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang is vandaag de 105e geboortedag van Kim Il-sung, de grondlegger dan de communistische dictatuur, gevierd met een extravagante militaire parade.

AD/Barbara de Jong

Een nieuwe kernproef is vooralsnog uitgebleven. Maar de spanningen nemen toe.

RakettenOp het grote plein reden, onder toeziend oog van de huidige leider Kim Jong-un, tanks en andere militaire voertuigen. Ook werden ballistische raketten getoond die vanaf onderzeeboten kunnen worden afgeschoten. Het is de eerste keer dat Noord-Korea deze raketten aan de buitenwereld laat zien.

SpanningenDe spanningen zijn de afgelopen dagen flink toegenomen tussen Noord-Korea en de VS. Amerika stuurde onlangs een marinevloot en Noord-Korea dreigt een nieuwe raketproef dit weekend uit te voeren. Het communistische land waarschuwde Amerika niet te provoceren anders zal er keihard worden teruggeslagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee