Jumbo: gevolgen van staking personeel zijn beperkt

© ANP

De gevolgen voor de klanten van Jumbo van de acties in de distributiecentra van deze supermarktketen zijn beperkt.

ANP

Dat stelt een woordvoerster van de Brabantse grootgrutter zaterdag.Volgens haar is er met name in de provincies Utrecht en Noord-Holland echter nog wel sprake van een vertraagde aanvoer in twintig tot 25 winkels.

Leeg schapHier en daar zal wel een schap leeg zijn, maar het is bepaald niet zo dat mensen massaal misgrijpen, aldus de zegsvrouw. Welke producten langzamer worden aangevoerd, kon ze niet zeggen doordat de vrachten naar de Jumbo's gecombineerd zijn.

StakingIn de distributiecentra van Jumbo wordt sinds dinsdag gestaakt, al zijn er volgens de woordvoerster al wel weer stakers aan het werk gegaan. Voor een supermarkt als Jumbo zijn de paasdagen uiteraard belangrijk. Het bedrijf probeerde de acties donderdag nog via een kort geding te laten verbieden. Maar daar wilde de rechter in Utrecht niet aan meewerken.

Maandag maakte Jumbo bekend de lonen per april met 1,5 procent te verhogen, maar dat vinden de stakers niet genoeg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee