Corien en Suzanne fietsen Gold Race op e-bike, met een reden

Corien Rebel en Suzanne Mooi.

Corien Rebel en Suzanne Mooi.© De Limburger

© De Limburger

thumbnail: Corien Rebel en Suzanne Mooi.
thumbnail:

Ze gaan gemiddeld 21,6 kilometer per uur, worden continu ingehaald door andere renners van de Amstel Gold Toerversie. Maar dat boeit Corien Rebel en Suzanne Mooi niets; zij fietsen de Amstel Gold op een e-bike.

Vikkie Bartholomeus

Met een reden: Suzanne heeft ms en Corien reuma. Suzanne: “Die e-bike is inderdaad een beetje gezondheidsgebonden, maar dat neemt niet weg dat we nu heel lekker aan het fietsen zijn. Ondanks het rotweer zitten we al op de veertig kilometer."

Leuke reactiesEigenlijk hadden ze rekening gehouden met vervelende opmerkingen. Ze hebben zelfs voor de zekerheid een bordje bij zich met de tekst: ‘ruilen?’ “Maar tot nu toe krijgen we alleen maar hele leuke reacties. Er is één wielrenner geweest die zie: 'nou, zo kan ik het ook'. Maar verder is het alleen maar positief. Bij de start in Valkenburg zei iemand toen hij onze e-bikes zag: "Jullie zijn de enigen met hersens."

AfzienZe doen het niet om aandacht te vragen voor hun ziekte. "Helemaal niet zelfs! Het is gewoon lekker om in beweging te zijn. En het is superleuk om over zo’n goed uitgezet parcours te kunnen fietsen." Suzanne en Corien doen de route van 60 kilometer. "We zijn nu langzaam aan het nadenken over het einde van de tocht. Dat gaat allemaal bergop, die fietsen zijn hartstikke zwaar en tegen die tijd zal de accu zo goed als leeg zijn. Dat zal wel afzien worden."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee