Handschoenen kunnen uit de kast: het gaat vriezen na Pasen

© iStock

De handschoenen kunnen volgende week uit de kast. Na de paasdagen gaat het namelijk vriezen, volgens Weerplaza.

Barbara de Jong

’s Nachts zal het licht vriezen tussen de min 2 en min 3 graden. Dit geldt voor de nacht van dinsdag op woensdag én van woensdag op donderdag. Wie al zomerplantjes op het balkon heeft, doet er goed aan deze op tijd naar binnen te halen of af te dekken met een bak. Ook fruittelers moeten volgende week aan de slag om de bloesems te beschermen tegen de kou.

'Witte hoed'We hoeven overigens niet bang te worden dat het volop winterweer gaat worden, stelt Marco Verhoef van Weerplaza gerust. ,,Ze zeggen weleens ‘Aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed’, maar dat is hier niet van toepassing. Er is wel wat kans op gladheid. Het zal ver na middernacht beginnen te vriezen, dus wanneer je ’s ochtends vroeg op pad gaat zul je misschien de autoruiten moeten krabben. Ook kan het behoorlijk fris zijn, dus neem handschoenen mee als je op de fiets gaat.’’

Deze vorst is niet uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Overdag zal het rond de 11 graden zijn, dit is wel iets frisser dan gebruikelijk. Normaal gesproken is het deze tijd van het jaar het rond de 14 graden.

De paasdagen zullen met ongeveer 10 graden dit jaar aan de frisse kant zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee