Pechvogel Postcode Loterij bracht neergeschoten broer naar ziekenhuis

Print
Pechvogel Postcode Loterij bracht neergeschoten broer naar ziekenhuis

Kamal Maihouane Afbeelding: De Limburger

De man die zaterdagochtend in Sittard is doodgeschoten is de 26-jarige Sittardenaar Abderahim Maihouane. Zijn jongere broer Kamal heeft tegenover De Limburger bevestigd dat het slachtoffer zijn broer is.

Hij wil om persoonlijke redenen de voornaam van zijn overleden broer niet zelf naar buiten brengen. Andere bronnen zeggen dat het om Abderahim, of zoals zijn vrienden hem noemen Abdi, zou gaan. 

Pechvogel van Postcodeloterij
Kamal Maihouane was deze week zelf uitgebreid in het nieuws vanwege een rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen de Postcodeloterij. Hij is een miljoenenprijs misgelopen door een mislukte incasso. 

Postcodeloterij pechvogel Kamal 

Geen steekpartij maar schietpartij
De om het leven gebrachte Maihouane is in de nacht van vrijdag op zaterdag door zijn broer Kamal naar het ziekenhuis in Sittard-Geleen gebracht. Aanvankelijk meldde de politie dat de man in loungebar Tropicana aan de Tudderenderweg was neergestoken. De man blijkt echter door kogels te zijn gedood. 

Lees ook: 26-jarige man komt om het leven bij schietpartij in Sittard

"Alle hulp kwam te laat"
Kamal Maihouane zegt niets te weten van het verhaal dat zijn broer voor de fatale schoten betrokken is geweest bij een ruzie of een ander incident.

“Ik werd door vrienden van mijn broer gebeld om naar Tropicana te komen. Hij zou daar in de  problemen zitten. Ik zag onmiddellijk dat hij ernstig gewond  was. We hebben hem met een paar mensen in mijn auto gelegd. In allerijl ben ik met hem naar het ziekenhuis gereden. Alle hulp kwam te laat,” zegt de door intens verdriet overrompelde Kamal.

112 bellen
Kamal denkt achteraf dat het leven van zijn broer misschien gered had kunnen worden als de mensen die hem alarmeerden niet hem maar 112 hadden gebeld. 

Kamal is gisteren uitbreid verhoord bij de politie. Zijn auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek omdat hij zijn broer daarin naar het ziekenhuis heeft gebracht. “In het belang van het onderzoek heeft de politie me weinig verteld. Dat begrijp ik”.

Reactie politie
De politie zegt niet te kunnen reageren op het verhaal van Maihouane. Uit het politie-onderzoek is tot nu toe gebleken dat rond 01:00 uur  schoten zijn gevallen in de horecazaak aan de Tudderenderweg in Sittard. Daarbij raakte de Sittardenaar ernstig gewond. Vermoedelijk is er voorafgaande aan de schietpartij ergens in de directe omgeving een handgemeen geweest tussen Maihouna en enkele andere personen. 

De politie is op zoek naar meerdere verdachten die er in een zwarte Volkswagen Golf met een Duitse  kentekenplaat vandoor zijn gegaan. Het kenteken begint met de lettercombinatie HS (Heinsberg).  Mensen die de auto gezien hebben of mogelijk over informatie beschikken die met de schietpartij te maken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →