Tranen als vluchtelingetje loepzuiver Titanic-hit Céline Dion zingt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 13-jarige Abobaker Rahman, die vier jaar geleden met zijn ouders en broer en zus uit de Afghaanse stad Kaboel vluchtte, heeft gisteravond diepe indruk gemaakt in de Belgische versie van The Voice Kids. De jongen haalde moeiteloos de allerhoogste noten van Céline Dions wereldberoemde Titanic-tranentrekker My Heart Will Go On. 'Voor iedereen die in een gammel bootje naar Europa komt'. Zijn imposante optreden heeft internationaal voor kippenvel gezorgd.

Tom Tates

Tijdens zijn blinde auditie kwamen vrijwel direct de emoties en tranen los bij Voice-coaches Sean Dhondt, Josje Huisman en Laura Tesoro. Abu, zoals hij door vrienden wordt genoemd, gaf kort voor zijn verpletterende optreden toe de film Titanic met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet nooit te hebben gezien. ,,Ik heb het liedje pas vorig jaar leren kennen'', aldus de jonge Afghaan die in 2014 naar België kwam om te ontsnappen aan het oorlogsgeweld in zijn vaderland. Hij zong het nummer voor de eerste keer tijdens een schoolreisje. ,,Bijna al mijn klasgenoten zaten toen te huilen. Maar niet omdat ze het zo slecht vonden, hoor...''

Zangles heeft het nachtegaaltje nog nooit gehad. ,,Ik zing pas zo'n 2 jaar voor mezelf'', aldus Abu die houdt van ballades waarmee hij vocaal flink kan uitpakken. Mocht hij het tot de finale schoppen, dan wil hij hoe dan ook een nummer van Adele zingen. Maar nog belangrijker vindt hij de boodschap die hij wil uitdragen. ,,Zingen voor vluchtelingen die van hun eigen land naar een ander land zijn gegaan.''

De Nederlandse versie van The Voice Kids werd gisteravond door ruim 1,4 miljoen kijkers gevolgd op RTL4.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee