Meeuwen vernielen bloemen in Rome: 'nog nooit meegemaakt'

Print
Meeuwen vernielen bloemen in Rome: 'nog nooit meegemaakt'

Paus Franciscus loopt langs de bloemen tijdens de ochtendmis. Afbeelding: AFP/Filippo Monteforte

Het was even schrikken zondagochtend voor de Limburgse bloemist Paul Deckers. Een paar uur voordat de paus het "Urbi et Orbi" uitsprak op het Sint-Pietersplein bleken de door Nederland geleverde bloemstukken vernield. De boosdoeners: meeuwen.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Wat een ravage, zeg!", zegt Deckers tegen 1Limburg. Deckers voert het team aan dat jaarlijks de bloemenzee verzorgt tijdens de paaszegening van de Paus.

Meeuwen
Deckers ging zondagochtend rond 06:00 uur nog even kijken of alles er goed bij stond, toen hij de ravage opmerkte, vertelt hij de nieuwssite. Bloemen bleken losgerukt en bakjes met bloembollen omgegooid. De boosdoeners waren meeuwen die 's nachts de warmte van het Sint-Pietersplein opzoeken. 

Ondanks de schrik van zondagochtend merkte uiteindelijk niemand iets van de ravage.. De teamleden van Deckers herstelden de schade zo goed en kwaad als dat mogelijk was waardoor het uiteindelijke resultaat er toch mocht zijn. 

Nadenken
Wel kijkt Decekers alvast vooruit naar volgend jaar. "We gaan wel nadenken hoe we dat volgend jaar kunnen voorkomen. Suggesties zijn welkom."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →