Vredesduif vliegt van Krewinkel door naar Timmermans

Print
Vredesduif vliegt van Krewinkel door naar Timmermans

Afbeelding: Luc Lodder

De vredesduif blijft dit jaar in de buurt. De Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel overhandigde het symbool zaterdagnamiddag aan Frans Timmermans bij het Roda-stadion, voor aanvang van de wedstrijd tegen Sparta.

Dat deed Krewinkel niet alleen vanwege Timmermans’ bijzondere band met de Heerlen, maar ook omdat Timmermans zich als Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie inzet voor vrede.

Spanningen
De overhandiging komt op een moment van grote spanningen in de wereld, waaronder een dreigende confrontatie tussen de VS en Noord-Korea.  

Krewinkel kreeg het vredessymbool in augustus vorig jaar van de Duitse gemeente Gundelfingen, als teken van de goede banden tussen de buurlanden. De vredesduif vloog hierheen via grote namen als de Tibetaanse leider in ballingschap Dalai Lama, de toenmalige paus Benedictus XVI, de vroegere Tsjechische president Václav Havel en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. 

Sinds 2008
De bronzen vredesduiven vliegen uit sinds 2008. Dat jaar maakte de Duitse kunstenaar Richard Hillinger er dertig, om het de zestigste verjaardag van de VN-verklaring van de rechten van de mens luister bij te zetten. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →