Minstens 112 doden door aanslag Aleppo

Print
Minstens 112 doden door aanslag Aleppo

Een grote rookwolk na een zelfmoordaanslag waarbij tientallen mensen om het leven kwamen. Afbeelding: AFP/Ibrahim Yasouf

Het dodental als gevolg van de bomaanslag op een Syrisch buskonvooi in een voorstad van Aleppo is opgelopen tot minstens 112.

Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zondag. Het in Groot-Brittannië gevestigde observatorium verwacht dat het dodental nog verder zal stijgen.

Zelfmoordterrorist
Volgens Syrische staatsmedia blies een zelfmoordterrorist zichzelf zaterdag bij de wachtende bussen op in een auto. In de bussen zaten mensen die uit door rebellen belegerde plaatsen werden geëvacueerd.

De karavaan van 75 bussen en ongeveer twintig ambulances, die vrijdag met in totaal 5000 voornamelijk sjiitische passagiers op weg was gegaan, werd ten westen van Aleppo opgehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →