Van der Breggen levert Boels langverwachte zege: 'Eindelijk!'

Print
Van der Breggen levert Boels langverwachte zege: 'Eindelijk!'

Afbeelding: De Limburger

Winnares Anna van der Breggen vloog na afloop van de Amstel Gold Race voor vrouwen haar teammanager Erwin Janssen in de armen en verzuchtte: "Eindelijk, Erwin.”

Eindelijk, zo voelde het zeker voor de Limburgse ploeg Boels-Dolmans, dat dit jaar nog nauwelijks aan winnen toekwam.

Splijtend
Van der Breggen maakte daar zondagmiddag korte metten mee. Met een splijtende demarrage op het plateau na de Bemelerberg liet ze de overige koplopers achter zich. In de sprint om de tweede plek versloeg ploegmaat Lizzie Deignan, Katarzyna Niewiodoma en Annemiek van Vleuten, die gedeeld derde werden.

De druk werd de afgelopen dagen flink opgevoerd door de Limburgse sponsors Boels en Dolmans. “We hadden niet de beste seizoensstart en potverdomme, het moest deze week gebeuren”, zei Janssen. "Maar de rensters zijn nooit in paniek geraakt. We hebben steeds het vertrouwen gehouden dat dit onze week zou worden. En dan heb je met Anna en Lizzie twee rensters die ongelooflijk koel blijven en onder druk kunnen excelleren.

Verwachtingen
Deignan stelde na afloop dat de druk sowieso hoog was. “We hebben dat vooral aan onszelf te danken. Omdat we vorig jaar zoveel wonnen, waren de verwachtingen hooggespannen. Daarbij hebben we twee Limburgse sponsors, dus dit was voor het team gewoon een thuiswedstrijd.” Het plan van Boels-Dolmans klopte helemaal, constateerde Janssen. “Deignan zou als springplank fungeren voor Van der Breggen en dat speelden ze perfect.”

Van der Breggen: “Deze wedstrijd is heel belangrijk voor het vrouwenwielrennen, omdat er zoveel meer media-aandacht is dan normaal. Op dezelfde dag als de mannen koersen is een groot voordeel. Eigenlijk hebben wij de mannen nodig om de aandacht te krijgen.”