VVV leeft ontspannen toe naar wedstrijd tegen Emmen

Print
VVV leeft ontspannen toe naar wedstrijd tegen Emmen

Afbeelding: Qasim Hakim

VVV leeft vrij relaxed naar de wedstrijd tegen FC Emmen toe, morgenmiddag (14:30 uur) in stadion De Koel.

Wint de ploeg van Maurice Steijn en laat Jong Ajax punten liggen op bezoek bij Jong PSV dan is na de promotie naar de eredivisie ook het kampioenschap in de eerste divisie een feit.

Druk eraf
Steijn bekende zondagmiddag na de laatste training dat de grote druk ervan af is. "We zijn zeker van eredivisievoetbal. Dat betekent dat we veel rustiger naar het duel tegen Emmen toeleven", aldus de VVV-trainer die wel met personele problemen te maken heeft. Torino Hunte ontbreekt zo goed als zeker vanwege hoofdklachten die hij overhield aan de botsing met RKC-doelman Tamati Williams afgelopen vrijdag. Hunte was wel aanwezig in De Koel, maar bleef binnen. "Misschien kan ik wel op de bank zitten", zei de aanvaller met zijn welbekende lach. "Ik heb af en toe wel nog hoofdpijn." Naast het ontbreken van Hunte is Vito van Crooij een vraagteken. De aanvaller moest tegen RKC in de rust worden vervangen door Johnatan Opoku. Ook Cendrino Misidjan moest gewisseld worden in de tweede helft. "Cendrino was een lens verloren. Al met al werd het door die drie wissels nog lastig voor ons."

Haags succes in Venlo
Maurice Steijn is de derde Haagse coach in de geschiedenis van VVV die de Koelclub naar de eredivisie heeft gebracht. Rob Baan was de eerste in 1976 toen hij VVV via de nacompetitie naar het hoogste niveau loodste. Tien jaar geleden deed André Wetzel hetzelfde na RKC tijdens de finale van de play-offs in een ‘best-of-three’ over de knie te hebben gelegd. Steijn is dus wel de eerste hoofdtrainer uit Den Haag die VVV rechtstreeks laat promoveren.

ADO Den Haag
Als assistent-trainer van ADO Den Haag verzekerde Steijn zich in 2010 al eens van Europees voetbal. "Dat is niet te vergelijken met dit succes. Ten eerste ben ik nu zelf eindverantwoordelijk en daarnaast doe ik dat met een club met de tiende begroting van de Jupiler League."

Steijn junior
Als Steijn morgen kampioen wordt dan zal hij dat feest zonder zijn zoon moeten vieren. De vijftienjarige Sem Steijn speelt momenteel in Sicilië een internationaal toernooi met ADO Den Haag onder 17. "Sem speelt een toernooi bij Catania en heeft gisteren de winnende strafschop binnengeschoten tijdens de kwartfinale tegen de leeftijdsgenoten van Deportivo La Coruna. Vandaag hebben ze de halve finale met 2-1 gewonnen en heeft hij opnieuw gescoord. Ze spelen morgen de finale tegen IFK Göteborg", vertelde de coach met een trots gezicht. "Jammer dat hij morgen niet in Venlo kan zijn. En ik vind het ook jammer dat ik niet bij hem kan zijn in Italië. Ik ben hartstikke trots op hem. Afgelopen vrijdag na de wedstrijd tegen RKC heb ik hem gelukkig nog kunnen spreken toen we het hadden gehaald."

Hotel
De selectie van VVV zal de nacht van zondag op maandag doorbrengen in een hotel. "Normaal gesproken wil ik dat iedereen gewoon in zijn eigen omgeving blijft voor een wedstrijd, maar dit is een speciaal moment. Voor het groepsgevoel vind ik het belangrijk dat we samen naar dit belangrijke moment toeleven."

Vermoedelijke opstelling VVV: Delano van Crooij; Rutten, Röseler, Promes, Misidjan; Post, Leemans, Opoku; Sleegers, Seuntjens en Resida.