Verstappen finisht niet na problemen met de remmen

Print
Verstappen finisht niet na problemen met de remmen

Verstappen wordt afgevoerd. Afbeelding: ANP/Frits van Eldik

Max Verstappen heeft de finish van de GP van Bahrein zondag niet gehaald. Na een korte inhaalrace was het einde verhaal.

Verstappen begon nog sterk en ging al snel van plaats zes naar vier. 

Remmen
Na zijn eerste pitstop ging het echter mis. Problemen met de remmen zorgden ervoor dat Verstappen naast de baan belandde en de race niet kon vervolgen. De Limburger stapte woedend uit zijn auto en zocht daarna de paddock op.

Verstappen was dus nochtans voortvarend begonnen aan de derde race van het seizoen. De Nederlander rukte van de zesde startpositie via kundig inhaalwerk op naar de vierde stek in de eerste ronde.

Sneller
Verstappen probeerde zelfs de derde plek van de voor hem rijdende Lewis Hamilton aan te vallen. "Ik ben sneller, maar kom er niet langs", riep hij door de teamradio. Kort daarna dook hij de pits in om van banden te wisselen. Bij het oprijden van het circuit was hij teruggevallen naar de elfde plek. Hij had nog geen rondje op het verse rubber afgelegd, of de remmen begaven het.

Daarmee kwam de derde Grand Prix van het seizoen vroeg ten einde voor de Limburger. Verstappen was de eerste race in Melbourne als vijfde gefinisht en maakte vorige week indruk met een inhaalrace in de Grand Prix van China, waarin hij als derde eindigde.