Curvers: Matthews viel op slecht moment

Print
Curvers: Matthews viel op slecht moment

Archiefbeeld. Afbeelding: AFP

Terwijl Roy Curvers zag hoe na afloop van de Amstel Gold Race enkele ploegmaats de fiets opstapten om nog een stukje bij te trainen, schudde hij zijn hoofd: "Mijn voorjaar zit erop, ik ga geen meter meer bijtrainen. Ik ga met de bus terug!"

De Sunweb-renner uit Roggel werd zondagmiddag 98ste in de Amstel Gold Race, maar die uitslag heeft geen waarde.

Niet leuk
Curvers, de enige Limburger in koers, had maar een taak: "Zorgen dat Michael Matthews uit de wind zat. Wat dus inhoudt dat ik 200 kilometer lang met mijn snufferd in de wind reed. Als Michael ging plassen moest ik bij hem blijven. Als het op de kant ging, moest ik er juist voor zorgen dat hij bij mij uit de wind kon zitten. Daar moet je dan niet moeilijk over doen, ook al is het niet leuk."

Curvers' harde werk leverde uiteindelijk een tiende plek voor Matthews op. "Jammer genoeg kwamen hij en Wilco Kelderman ten val op de Fromberg. Dat was een heel slecht moment."

Einde voorjaar
Voor de 37-jarige Limburger zit het voorjaar er nu op. "Ik ga nu even rusten en rij dan in Frankfurt. Daarna start ik in Californië en de Ronde van Zwitserland en wordt het tijd op te bouwen naar de Tour. Hopelijk kan ik een plekje bemachtigen in de sprinttrein rond Matthews."