120 mensen lopen mee in stille tocht voor doodgeschoten Abderahim

Print

Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Voor loungebar Tropicana in Sittard hebben zondagavond ongeveer 120 mensen de omgekomen Abderahim Maihouane herdacht.

De 26-jarige Sittardenaar werd vrijdagnacht in de loungebar neergeschoten. Maihouane overleed die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Leuzen
De deelnemers aan de stille tocht vertrokken zondagavond om 19:45 uur van het nabijgelegen ouderlijk huis. Onder het scanderen van leuzen trokken zo’n 120 familieleden en vrienden naar de loungebar. Onder de deelnemers waren de moeder van de man, zijn zus en zijn vriendin.

God is groot
Deelnemers kusten ter plekke foto’s van de overleden Abderahim, huilden en reciteerden gebeden uit de Koran. De bijeenkomst werd afgesloten met het uitroepen van ‘god is groot’. Na drie kwartier was de herdenking voorbij en vertrok het gezelschap opnieuw in stoet. De politie was tijdens de bijeenkomst, waar de Marokkaanse gemeenschap zelf de regie voerde, niet zichtbaar aanwezig.

Lees ook: Broer bracht neergeschoten Abderahim naar het ziekenhuis

Gestraft
Over het motief van de schietpartij is overigens nog steeds niet bekend. Al zeggen mensen uit de directe omgeving van de man dat hij ‘te streng gestraft is voor waar hij in terechtgekomen was’. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →