Meisje (15) voorkomt met knietje ontvoering bij school

De plek waar het meisje werd lastiggevallen.

De plek waar het meisje werd lastiggevallen. © Politie

Een 15-jarig meisje uit Etten-Leur wist afgelopen week ternauwernood aan een ontvoering te ontkomen. Het meisje werd naar eigen zeggen vastgegrepen door een man die haar met een zielig verhaal in zijn auto probeerde te krijgen. Zij rukte zich los, gaf de man een knietje en fietste hard weg.

Redactie

Het slachtoffer meldde zich donderdagmiddag, 45 minuten na het incident, samen met haar vader op het politiebureau. De politie heeft de afgelopen dagen tevergeefs gezocht naar de dader en zijn auto en is daarom nu op zoek naar getuigen.

Het meisje vertelde de politie dat ze op haar fiets van school op weg was naar huis. Ze reed over de Beukenlaan. Ter hoogte van de basisschool kwam een auto naast haar rijden.

Onder invloedDe bestuurder stopte in de bocht. Hij stapte uit en hield haar tegen, aldus de politie. Ze had het vermoeden dat de man onder invloed was. Eenmaal op de vlucht hoorde ze nog dat iemand riep: ‘He laat dat meisje met rust.’

De dader is een man van circa 25 jaar oud met een getint uiterlijk. Hij had een zwarte baard en had een Gucci-pet op en droeg een zwart shirt. Hij reed in een blauwgroene personenauto, mogelijk een Renault Clio. De zijramen waren geblindeerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee