Koppige Belg moet eigen auto uitgraven

Print
Koppige Belg moet eigen auto uitgraven

De automobilist bleef met zijn voertuig in het zand steken aan het Doelwater in Rotterdam. Afbeelding: Politie

Een eigenwijze actie van een Belgische automobilist zondagavond laat pal naast het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam is voer voor Belgengrappen op internet. De man zag dat de weg opgebroken was, maar reed toch door en kwam vast te zitten in het zand.

De bestuurder dacht een kortere weg te weten richting de McDonald’s en strandde vervolgens vlakbij politiebureau Doelwater, waar de agenten weinig voor hem konden betekenen. De sleepkabel was niet lang genoeg en ook de takeldienst kon niets voor hem doen.

Graven
Dus zat er voor de man niets anders op om maar te gaan graven om eruit te proberen te komen. ,,Geen grap'', aldus de politie. ,,Hij is er na een aantal uren graven zelf uitgekomen.''

Hilariteit
De actie zorgt voor hilariteit op internet. 'Deze Vlaamse zuiderbuur is zich vast aan het voorbereiden op de Dakar Rally', suggereert een volger van de politie op Instagram. Ook Twitteraars verkneukelen zich. 'Wat een raar asfalt hè!'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →