Acht plannen uitgewerkt voor Open Club Klimmen

Print

De locatie van de nieuwe brede maatschappelijke voorziening in Klimmen. Afbeelding: Luc Lodder

Voor de inrichting van de Open Club in Klimmen zijn liefst acht varianten uitgewerkt.

De nieuwe brede maatschappelijke voorziening wordt aangelegd op de plek waar de huidige basisschool en de voetbal- en tennisaccommodaties liggen.

Kosten
Als de gemeenteraad van Voerendaal in juni de voorkeur geeft aan het eenvoudigste scenario bedragen de kosten 4,8 miljoen euro. Voor de meest uitgebreide variant moet 10,8 miljoen op tafel komen.

Multifunctioneel
De acht plannen hebben oplopend steeds meer te bieden. Bij scenario 1 wordt alleen de bestaande basisschool gerenoveerd. In dat geval kan niet worden gesproken van een Open Club-principe. Daarvan is wel sprake bij scenario 8: een gloednieuwe multifunctionele accommodatie inclusief horeca en met plek voor onderwijs, (sport)verenigingen en ondernemers.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Eindelijk groen licht voor VV Hellas, dat jaren heeft moeten wachten op de vervanging van de slechte voetbalvelden. foto Bas Quaedvlieg

VV Hellas
Ongeacht de keuze die wordt gemaakt, voetbalclub VV Hellas krijgt in alle gevallen twee nieuwe velden: een WeTra-hoofdveld en een kunstgrasveld. De fusieclub wacht door de discussie over de precieze invulling van de Open Club al jaren op nieuwe velden. Die moeten er bij de start van het seizoen 2018/2019 liggen.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →