Acht plannen uitgewerkt voor Open Club Klimmen

De locatie van de nieuwe brede maatschappelijke voorziening in Klimmen.

De locatie van de nieuwe brede maatschappelijke voorziening in Klimmen. © Luc Lodder

Eindelijk groen licht voor VV Hellas, dat jaren heeft moeten wachten op de vervanging van de slechte voetbalvelden.

Eindelijk groen licht voor VV Hellas, dat jaren heeft moeten wachten op de vervanging van de slechte voetbalvelden. © Bas Quaedvlieg

thumbnail: De locatie van de nieuwe brede maatschappelijke voorziening in Klimmen.
thumbnail: Eindelijk groen licht voor VV Hellas, dat jaren heeft moeten wachten op de vervanging van de slechte voetbalvelden.

Voor de inrichting van de Open Club in Klimmen zijn liefst acht varianten uitgewerkt.

Rob Sporken

De nieuwe brede maatschappelijke voorziening wordt aangelegd op de plek waar de huidige basisschool en de voetbal- en tennisaccommodaties liggen.

KostenAls de gemeenteraad van Voerendaal in juni de voorkeur geeft aan het eenvoudigste scenario bedragen de kosten 4,8 miljoen euro. Voor de meest uitgebreide variant moet 10,8 miljoen op tafel komen.

MultifunctioneelDe acht plannen hebben oplopend steeds meer te bieden. Bij scenario 1 wordt alleen de bestaande basisschool gerenoveerd. In dat geval kan niet worden gesproken van een Open Club-principe. Daarvan is wel sprake bij scenario 8: een gloednieuwe multifunctionele accommodatie inclusief horeca en met plek voor onderwijs, (sport)verenigingen en ondernemers.

Eindelijk groen licht voor VV Hellas, dat jaren heeft moeten wachten op de vervanging van de slechte voetbalvelden. foto Bas Quaedvlieg

VV HellasOngeacht de keuze die wordt gemaakt, voetbalclub VV Hellas krijgt in alle gevallen twee nieuwe velden: een WeTra-hoofdveld en een kunstgrasveld. De fusieclub wacht door de discussie over de precieze invulling van de Open Club al jaren op nieuwe velden. Die moeten er bij de start van het seizoen 2018/2019 liggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee