Kans op sneeuw in Limburg

© Archiefbeeld HBVL

'April doet wat hij wil' en de komende dagen dacht de maand om het maar eens lekker koud te maken. Naast vorst aan de grond gaat het in de nacht van woensdag op donderdag ook nog een paar graden vriezen, aldus weerman Marco Verhoef van Weerplaza.

Redactie

Vanavond en vannacht neemt de kans op buien toe. Tussen de buien door zijn er opklaringen, waardoor het kwik in de tweede helft van de nacht tot net iets boven nul daalt. "De buien brengen overigens ook natte sneeuw, waardoor het in Limburg misschien even wit wordt”, aldus Verhoef.

Met de winterse buien is het dinsdag in de loop van de dag wel gedaan. De zon schijnt dan geregeld en het wordt overdag een graad of 10. Dat is fris, want normaal wordt het deze tijd van het jaar al 13 of 14 graden.

VriesnachtenDe echte kou moet dan nog komen. Woensdag en donderdag is het droog met veel zon. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 10. Maar in de nachten gaan we het wel degelijk merken dat de noordoostelijke wind echt koude lucht aanvoert. Het kwik kan in het binnenland tot -2 graden dalen en vlak bij de grond vriest het misschien wel matig; -5.

Fruittelers moeten de komende dagen dus echt op hun hoede zijn. Er zullen de nodige maatregelen moeten worden genomen om vorstschade aan de bloesem te voorkomen. Overigens mag het dan fris zijn, maar een record is het ook weer niet. Hierbij moet je denken aan een minimumtemperatuur van -4 graden.

WisselvalligTemperaturen boven de 15 graden zitten er voorlopig niet in. De nachten zijn vanaf komende vrijdag wel minder fris. Volgende week blijft het licht wisselvallig, met in de eerste week van de meivakantie soms nachttemperaturen die dicht bij het vriespunt kunnen komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee