Blind hondje aangevallen door vechthond: 'Die jongen deed niks'

© Inge Pouwels

Een elfjarig blind hondje is op eerste paasdag gegrepen door een vechthond in het Zwolse Aa-park. "Het was een bloedbad, Milou is aan alle kanten gepakt."

Jordy Boschman

Inge Pouwels loopt zondagmiddag rond vijf uur haar gebruikelijke rondje door het park naast haar woning. Aan de lijn heeft ze haar twee hondjes, terriër Milou en een shih tzu. "In de verte kwam een jongen aanlopen met aangelijnd een vervelende hond met zo'n grote, dikke, zwarte kop. Een mengeling van twee vechthonden. Automatisch pakte ik de riemen wat korter."

GekrijsAls ze op een meter van elkaar zijn, gaat het helemaal mis. De elfjarige blinde Milou wordt in haar nek gegrepen en heen en weer geslingerd. "Het duurde minutenlang, wat een gekrijs, je wilt het niet weten. De jongen deed niks en ik had m'n andere hondje ook nog vast, dus kon ook niet veel doen."

HechtingenMet hulp van buren wordt Milou naar de dierenarts gebracht. ,,Na drie uur werd ik gebeld dat ik haar kon ophalen. Ze heeft medicatie, een voorpoot wil niet en ze zit vol hechtingen. Het is afwachten hoe het verder gaat", zegt de aangeslagen Pouwels..

,,Die vechthond had een waas voor z'n ogen. Ik zal niet meteen zeggen dat ze die moeten laten inslapen, maar hij moet wel in beslag genomen worden." Volgens Pouwels besluit de politie daar later over.

BijtincidentenPitbulls en andere 'vechthonden' zijn vaker negatief in het nieuws na bijtincidenten. De Koninklijke Hondenbescherming pleit dan ook voor een verplichte cursus voor bezitters van agressieve hondenrassen. De bekende agressieve rassen zoals bullterriër, American staffordshireterriër en rottweiler voeren de ranglijst van gevaarlijkste honden aan, maar ook de als 'goedzak' bekend staande labrador en golden retriever komen erop voor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee