Fortuna wint thuis met 2-0 van FC Oss

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Fortuna heeft op paasmaandag in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Oss.

De Sittardenaren hadden weinig moeite met de zwak acterende Brabantse ploeg. Desondanks duurde het bijna een half uur voordat Fortuna de score kon openen. Na een fraaie counter was het Gavin Vlijter die richting doel kon schieten, maar die vond de vingertoppen van Oss-doelman Jordy Deckers op zijn weg. In de rebound was het Djibril Dianessey die de bal alsnog  binnen schoot: 1-0 voor Fortuna.

In de kijker
Nauwelijks vijf minuten later was het opnieuw Vlijter die zich in de kijker speelde. Ditmaal kreeg hij zelf de ruimte voor het doel van Oss en kon hij van afstand de 2-0 langs Decker schieten. Bijna was het een paar minuten later zelfs al 3-0, maar de penalty van Finn Stokkers stuitte op de keeper. Oss kreeg in de eerste helft geen enkele kans.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

foto Bas Quaedvlieg

Extra aanvaller
Dat leek in het tweede bedrijf even te veranderen, nadat Oss-trainer Klaas Wels met Boban Lazic een extra aanvaller in het spel bracht. Oss was daardoor kort na de hervatting meteen al dicht bij de aansluitingstreffer, maar Tom Boere kopte van dichtbij over.

Even later kreeg Ossenaar Lorenzo Piqué rood voor het neerhalen van Finn Stokkers bij het doel van de Brabanders en moest de ploeg van Wels met tien man verder. De daaropvolgende vrije trap van Emrah Bassan ging net naast het doel.

Gevaar
Ondanks het overtal kon Fortuna het resterende halfuur geen vuist maken. Oss wist een aantal maal gevaar te stichten voor het Sittardse doel, maar tot doelpunten kwam het niet meer.