MVV moet nog vol aan de bak na nederlaag

© Laurens Eggen

MVV heeft paasmaandag met 2-0 verloren van De Graafschap. De Maastrichtenaren moeten in het restant van de competitie nog vol aan de bak, willen ze de eerste ronde van de play-offs over willen slaan.

Nick Bruls

De Graafschap opende zoals je mag verwachten van een team dat veel doelpunten nodig heeft om aan kop van de vierde periode te komen. Dat resulteerde al in de achtste minuut in een doelpunt. Bryan Smeets bracht topscorer Piotr Parzyszek in stelling. Die schoot de 1-0 binnen.

Net naastPas na twintig minuten, met een aanvallendere speelwijze, kwam MVV beter in het spel. Op slag van rust kopte Thomas Verheijdt net naast. In de tweede helft kreeg de spits opnieuw een grote kans, maar van dichtbij werkte hij een voorzet over.

De Maastrichtenaren hebben nog wat punten nodig om de eerste ronde van de nacompetitie over te kunnen slaan. Invaller Dyon Gijzen had kort voor tijd tweemaal de gelijkmaker op de schoen, maar vond beide keren keeper Filip Bednarek op zijn pad.

In blessuretijdDiep in blessuretijd maakte Daryl van Mieghem er bij een uitbraak nog 2-0 van.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee