VVV moet titelfeestje uitstellen na gelijkspel tegen Emmen

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Laurens Eggen

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Het is VVV maandag niet gelukt om de titel al veilig te stellen. De Venlonaren speelde in de eigen Koel gelijk tegen FC Emmen: 0-0.

Redactie

Bij een overwinning was het maandag feest geweest in Venlo omdat Jong Ajax verloor op bezoek bij Jong PSV. Omdat VVV zelf niet tot scoren kwam, wordt het feestje minimaal een week uitgesteld. TelgenkampVVV kreeg in de eigen Koel te maken met een stug FC Emmen. Vooral het eerste half uur deed Emmen nauwelijks onder voor de Venlonaren. VVV creeërde weliswaar meer kansen, maar telkens stond keeper Dennis Telgenkamp goed opgesteld. Met nog een kwartier te spelen klonk er gejuich vanaf de tribunes in De Koel toen het in Eindhoven 2-1 werd. Het gejuich had zijn weerga op de spelers. In het laatste kwartier had Emmen namelijk niets in te brengen. Desondanks kwam VVV niet tot scoren. Lees ook: LIVE: Pakt VVV vandaag de titel?PenaltyIn de tweede helft was VVV sterker. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Emmen. Na tien minuten voetbal kregen de Venlonaren de uitgelezen kans om op voorsprong te komen in de vorm van een penalty. Vito van Crooij werd net binnen de 16 gevloerd. Clint Leemans, uitblinker in het duel tegen RKC eiste direct de bal op, maar zijn zwakke inzet werd door Telgenkamp gekeerd.TeleurstellingIn het restant van de tweede helft zette VVV steeds meer druk. Dat leidde nog tot een enorme kan voor Danny post, maar daar bleef het bij De teleurstelling in Venlo was dan ook groot toen na 90 minuten het laatste fluitsignaal klonk. VVV gaat vrijdag op herhaling. FC Eindhoven is dan de tegenstander.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee