VVV moet titelfeestje uitstellen na gelijkspel tegen Emmen

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Het is VVV maandag niet gelukt om de titel al veilig te stellen. De Venlonaren speelde in de eigen Koel gelijk tegen FC Emmen: 0-0.

Bij een overwinning was het maandag feest geweest in Venlo omdat Jong Ajax verloor op bezoek bij Jong PSV. Omdat VVV zelf niet tot scoren kwam, wordt het feestje minimaal een week uitgesteld. 

Telgenkamp
VVV kreeg in de eigen Koel te maken met een stug FC Emmen. Vooral het eerste half uur deed Emmen nauwelijks onder voor de Venlonaren. VVV creeërde weliswaar meer kansen, maar telkens stond keeper Dennis Telgenkamp goed opgesteld. Met nog een kwartier te spelen klonk er gejuich vanaf de tribunes in De Koel toen het in Eindhoven 2-1 werd. Het gejuich had zijn weerga op de spelers. In het laatste kwartier had Emmen namelijk niets in te brengen. Desondanks kwam VVV niet tot scoren. 

Lees ook: LIVE: Pakt VVV vandaag de titel?

Penalty
In de tweede helft was VVV sterker. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Emmen. Na tien minuten voetbal kregen de Venlonaren de uitgelezen kans om op voorsprong te komen in de vorm van een penalty. Vito van Crooij werd net binnen de 16 gevloerd. Clint Leemans, uitblinker in het duel tegen RKC eiste direct de bal op, maar zijn zwakke inzet werd door Telgenkamp gekeerd.

Teleurstelling
In het restant van de tweede helft zette VVV steeds meer druk. Dat leidde nog tot een enorme kan voor Danny post, maar daar bleef het bij De teleurstelling in Venlo was dan ook groot toen na 90 minuten het laatste fluitsignaal klonk. VVV gaat vrijdag op herhaling. FC Eindhoven is dan de tegenstander. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →