Geen steun voor Tihange-actie: ‘Veiligheidsregio is laf’

© Fotolia

Een laf besluit. Dat vindt actie-organisator Rob Hoenen van de beslissing van de Zuid-Limburgse burgemeesters die vorige week besloten dat de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zich niet schaart achter de grote demonstratie tegen Tihange.

Redactie

Hoenen meent dat juist de Veiligheidsregio moet opkomen voor de veiligheid. Volgens hem verschuilen de bestuursleden zich. Hoenen noemt dat struisvogelpolitiek.

TihangeTijdens een vergadering van het algemeen bestuur besloten de Zuid-Limburgse burgemeesters vorige week dat de Veiligheidsregio geen actieve rol gaat spelen bij de grote actie tegen de kerncentrale.

Op 25 juni willen verontruste burgers een menselijke ketting van 90 kilometer vormen tussen het Waalse Tihange en Aken. Daarmee betogen ze voor een onmiddellijke stillegging van de kernreactor Tihange 2, die duizenden scheurtjes of waterstofvlokken bevat.

SteunenDe meeste bestuursleden staan op het standpunt dat de Veiligheidsregio geen politiek moet bedrijven en dat het steunen van de actie eerder een kwestie is voor gemeenteraden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee