Geen steun voor Tihange-actie: ‘Veiligheidsregio is laf’

Print
Geen steun voor Tihange-actie: ‘Veiligheidsregio is laf’

Afbeelding: Fotolia

Een laf besluit. Dat vindt actie-organisator Rob Hoenen van de beslissing van de Zuid-Limburgse burgemeesters die vorige week besloten dat de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zich niet schaart achter de grote demonstratie tegen Tihange.

Hoenen meent dat juist de Veiligheidsregio moet opkomen voor de veiligheid. Volgens hem verschuilen de bestuursleden zich. Hoenen noemt dat struisvogelpolitiek.   

Tihange
Tijdens een vergadering van het algemeen bestuur besloten de Zuid-Limburgse burgemeesters vorige week dat de Veiligheidsregio geen actieve rol gaat spelen bij de grote actie tegen de kerncentrale. 

Op 25 juni willen verontruste burgers een menselijke ketting van 90 kilometer vormen tussen het Waalse Tihange en Aken. Daarmee betogen ze voor een onmiddellijke stillegging van de kernreactor Tihange 2, die duizenden scheurtjes of waterstofvlokken bevat. 

Steunen
De meeste bestuursleden staan op het standpunt dat de Veiligheidsregio geen politiek moet bedrijven en dat het steunen van de actie eerder een kwestie is voor gemeenteraden. 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →