Geschrokken machiniste schrijft brief aan jongen die op spoor liep

© ANP/Koen Suyk

Machiniste Janine Hoogeveen kreeg zaterdag de schrik van haar leven toen ze een jongen op het spoor zag staan bij Emmen. In een open brief op Facebook schrijft ze de schrik van zich af. "Hadden je vriendjes het ook grappig gevonden als ik je voor hun ogen had overreden?"

AD

"Aan het jongetje van een jaar of 10 dat vanmorgen om 11.10 vlakbij de Nijbracht in Emmen op het spoor ging staan toen er een trein aan kwam. Waarom deed je dat? Om stoer te zijn tegenover je vriendjes en vriendinnetjes die aan de kant stonden te lachen?", begint Janine haar bericht op Facebook.

BedjeOmdat ze niet precies weet wie de bewuste jongen was, besloot ze haar toevlucht te nemen tot het sociale medium. De vrouw schrok zo van het voorval dat ze de nacht erna wakker van lag. "Jij ligt nu hoogstwaarschijnlijk veilig in je bedje te slapen. Gelukkig maar!", schrijft ze.

Ze vervolgt: "Ik zou ook willen slapen want morgenvroeg moet ik weer werken, maar het lukt me niet omdat jij me heel erg heb laten schrikken vanmorgen. Ik hoop dat je dit leest en dat je, ondanks je jonge leeftijd, beseft wat er fout had kunnen gaan en wat de gevolgen voor jou, je familie, je vriendjes én voor mij waren geweest."

OndersteuningHoogeveen is tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar. Vervoersbedrijf Arriva, haar werkgever, snapt dat de vrouw behoorlijk is geschrokken en vindt het dapper dat ze haar verhaal heeft gedeeld. "We zullen zeker contact met haar opnemen en ze zal ondersteuning krijgen als ze dat wil", aldus een woordvoerster.Volgens Arriva is het vooral aan ProRail om mensen te waarschuwen voor de gevaren rond het spoor. "Dat doen ze gelukkig ook met campagnes, maar het is mooi dat mensen op deze manier er bewust van worden gemaakt."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee