Kamal Maihouane: 'moordenaar van mijn broer is bekend'

Kamal Maihouane (l) met zijn broer Abderahim

Kamal Maihouane (l) met zijn broer Abderahim© KM

Abderahim Maihouane uit Sittard is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een bekende van hem vermoord in loungebar Tropicana aan de Tudderenderweg in Sittard. Daar twijfelt Kamal, de vier jaar jongere broer van het slachtoffer, niet over.

Jos Emonts

"De politie, de uitbaatster van de bar en diegenen in Tropicana waren, weten - net als ik - wie de dader is", vertelt Kamal tegen De Limburger.

RaadselWaarom zijn broer de dood in is gejaagd, is voor Kamal een groot raadsel. Wel zegt hij een goed beeld te hebben van wie er bij de dood van zijn broer betrokken waren en wat er kort voor de moord op Abderahim is gebeurd..

Een deel van zijn verhaal heeft hij na de stille tocht van zondagavond al willen vertellen, omdat er roddels en onware verhalen rondgaan. Zo zou Abderahim Maihouane illegaal in Nederland zijn. "Dat ligt anders. Ik moet voor mijn broer mijn verhaal doen. Dat verdient hij."

Lees ook: Pechvogel Postcode Loterij bracht neergeschoten broer naar ziekenhuis

DrugsdealVolgens Kamal klopt het bericht van de politie niet dat voor de fatale schoten in het café elders schermutselingen hebben plaatsgevonden niet. "Alles is binnen gebeurd. Ik denk op de wc. En de ruzie ging zeker niet over een drugsdeal van 1000 euro, zoals websites en sociale media melden."

De politie wil op het moment niet meer zeggen dan dat tot nu toe naar buiten is gebracht.

Het volledige interview met Kamal Maihouane staat dinsdag in De Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee