Boetes voor Weert als Van der Valk komt?

Print
Boetes voor Weert als Van der Valk komt?

Afbeelding: DL

Wat zijn de gevolgen als Weert meewerkt aan de vestiging van het Van der Valkhotel op Kampershoek-Noord? Kunnen er torenhoge boetes volgen, omdat Weert zich niet houdt aan het convenant dat Weert en Nederweert in 2006 sloten?

Hierover praten de Weerter politici dinsdagavond. Dat is één dag voor de raadsvergadering, waarin Weert besluit of het meewerkt aan snelle vergunningprocedures om de komst van Van der Valk niet onnodig te vertragen. 

Nederweert heeft vorige week nogmaals aan het gemeentebestuur van Weert laten weten dat het juridische stappen zet, als Weert meewerkt aan de plannen van Van der Valk. Nederweert verwijst naar het convenant uit 2006. Daar staan afspraken in over de ‘verdeling’ van bedrijven over de vier oksels van de A2 en de Randweg.  Kennis- en maakindustrie kan zich zowel op Pannenweg als op Kampershoek-Noord vestigen. Maar sommige functies zijn voorbehouden ‘aan één kwadrant, te weten: leisure aan Randweg-West’. Hierop heeft hotelketen Nobis destijds gronden aangekocht om in die hoek – waar nu al restaurants en een casino liggen -  een hotel te bouwen. Dat proces is stilgelegd toen een paar jaar geleden al geruchten de ronde deden dat Van der valk naar Kampershoek-Noord zou komen, wat bedoeld is voor ‘grootschalige en perifere detailhandel’. 

Burgemeester Henk Evers zegt dat er hele goede onderlinge contacten tussen beide gemeenten zijn. “Maar op dit dossier verschillen we van mening. Er is geen open overleg over dit punt, maar daar laten we de goede relatie niet door bederven.” In de brief aan Weert schreef hij vorige week nog dat er geen plek is voor twee hotels aan weerszijden van de A2 en zeker niet als Van der Valk ook nog allerlei leisurefaciliteiten erbij krijgt zoals wellness en bioscoopzalen. Dit heeft een sterke negatieve invloed op de ontwikkelingen in Nederweert, aldus de brief. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen