Journalist De Limburger wint Tegel voor verhaal over uitbuiting

Print
Journalist De Limburger wint Tegel voor verhaal over uitbuiting

Sjors van Beek met zijn Tegel. Afbeelding: ANP/Jerry Lampen

Bij de uitreiking van de Tegels, de belangrijkste journalistieke prijzen, is De Limburger-journalist Sjors van Beek in de prijzen gevallen.

Van Beek was een van de drie kanshebbers in de categorie Onderzoek.

Erbarmelijke omstandigheden
Van Beek werd genomineerd vanwege zijn diepgravend onderzoek naar het Venlose transportbedrijf Wismans. Van Beek publiceerde vanaf juni 2016 een serie verhalen over misstanden bij de Venlose transporteur. Onder de kop ‘Filipijnse slaven op wielen’ deed hij uit de doeken hoe bij Wismans buitenlandse truckers onder erbarmelijke omstandigheden werkten voor bedragen onder de 700 euro netto per maand. Zelfs vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) bemoeide zich ermee en sprak schande van de kwestie. Inmiddels heeft het transportbedrijf zijn activiteiten gestaakt.

Eerste reactie
"Ik kom uit Tegelen, een klein plaatsje bij Venlo. Wel mooi dat de Tegel nu mee naar Tegelen gaat", aldus Van Beek in een eerste reactie. 

Adjunct-hoofdredacteur Bjorn Oostra gaf onlangs tijdens een VVOJ-trainingsdag in een speech aan dat De Limburger op korte termijn een samenwerkingsverband wil opzetten met andere regionale kranten "om onderzoeksjournalistiek in de regio een nieuwe impuls te geven". Lees hier zijn complete toespraak

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee