RTL gaat indrukwekkende documentaire over Fernando Ricksen uitzenden

Print
RTL gaat indrukwekkende documentaire over Fernando Ricksen uitzenden

Afbeelding: ANP

RTL 7 gaat volgende week maandag de indrukwekkende documentaire 'Fernando Ricksen - De Finale Strijd' uitzenden.

Acht maanden lang werd Ricksen gevolgd door de camera's van regisseur Ronald Top in zijn strijd tegen spierziekte ALS. Alles mocht worden gefilmd zoals de ontmoeting met Christiano Ronaldo in Madrid, maar ook de pijnlijke momenten. Hoe hij wordt aangekleed, gewassen en gevoed.

Crowdfundingactie
Voor de documentaire werd een half jaar geleden een crowdfundingactie gestart. In het begin was er weinig belangstelling voor de actie, maar uiteindelijk werd het streefbedrag van 20.000 euro toch gehaald. Vooral voetbalsupporters droegen hun steentje bij. Niet alleen die van Glasgow Rangers, zijn oude club, maar ook bijvoorbeeld supporters van aartsrivaal Celtic 

Aandacht voor ALS
Ricksen twijfelde geen moment toen hij in de zomer van 2016 werd benaderd door Top om mee te werken aan de documentaire. Hij begreep als geen ander dat het eens niet zou gaan over zijn mooie momenten als voetballer, maar over de moeilijkste momenten van zijn leven: "Ik heb groots en meeslepend geleefd, deze documentaire is klein en kwetsbaar. Maar de aandacht voor ALS door deze documentaire mag van mij weer groots en meeslepend worden."

Op 24 april aanstaande wordt 'Fernando Ricksen - De Finale Strijd' om 22:00 uur uitgezonden op RTL 7.