Claim raadslid tegen gemeente Brunssum afgewezen

Print
Claim raadslid tegen gemeente Brunssum afgewezen

Afbeelding: De Limburger/Diana Scheilen

Het Brunssumse raadslid Jo Palmen krijgt het deksel op de neus in een lang slepend conflict met de gemeente.

De Raad van State geeft hem ongelijk in zijn bezwaar tegen de planschadevergoeding die Brunssum hem wil geven.

Lang procederen
De zaak kwam aan het rollen in 2010. Toen gaf Brunssum een gebied waar Palmen een stuk grond bezit een andere bestemming. De fractieleider van de grootste partij in de raad (BBB-Lijst Palmen) claimde planschade. Na lang procederen bepaalde de gemeente in 2011 de vergoeding op 2940 euro. Palmen ging daartegen in beroep, maar krijgt nu na lang procederen ongelijk.

Minder waard
Volgens Palmen maakt de nieuwe bestemming de grond (waarop nu een pand staat) minder waard omdat er niet meer gebouwd mag worden en ook andere mogelijkheden worden beperkt. De hoogste bestuursrechter vindt de geboden vergoeding passend. 

Meer over de zaak in De Limburger van donderdag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen