Kampioensfeest VVV definitief gepland op zaterdag

Print
Kampioensfeest VVV definitief gepland op zaterdag

Clint Leemans (links) en Delano van Crooij vieren de promotie van VVV. Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

VVV wordt definitief op zaterdag gehuldigd als de club vrijdagavond kampioen wordt van de Jupiler League.

De gemeente Venlo en het bestuur van de Koelclub zijn daarover tot een akkoord gekomen. 

Politiecapaciteit
Venlo zag liever dat VVV op zondag zou worden gehuldigd, omdat dat beter uit zou komen met de beschikbare politiecapaciteit. Na overleg tussen beide partijen is nu toch overeengekomen om de voetballers op zaterdag te huldigen, mocht vrijdagavond de titel worden binnengesleept. 

In de flow
“Uit nader overleg met de politie blijkt nu dat een huldiging op zaterdag toch mogelijk is”, verklaart wethouder Stephan Satijn. Bij VVV zijn ze daar blij mee. "Op zaterdag zit je tenminste nog een beetje in de flow van de wedstrijd", zegt woordvoerster Marijn Bouten. "En op zondag hoeven de meeste mensen niet te werken, dat scheelt ook."

Lasershow
Het programma begint zaterdag aan het begin van de avond. De Joeksmobiel vertrekt om 18:00 uur bij stadion De Koel en bereikt een uur later het stadhuis op de Markt. Daar worden de spelers anderhalf uur lang gehuldigd en worden ze toegesproken door burgemeester Antoin Scholten. Om 20:30 uur volgt er een lasershow. 

Punt pakken
Voor het zover is, moet VVV vrijdagavond wel nog minstens één punt pakken in de uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Maar als concurrent Jong Ajax verliest, zijn de Venlonaren ook kampioen. Mocht het kampioensfeest nóg een week worden uitgesteld, dan is de huldiging op zaterdag 29 april.