Maastrichts muziekfestival Bruis gaat dit jaar niet door

Print
Maastrichts muziekfestival Bruis gaat dit jaar niet door

Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

De elfde editie van popfestival Bruis in Maastricht gaat dit jaar niet door.

Het festival slaat nu een jaar over. 

Kosten te hoog
Als redenen wordt onder meer aangevoerd dat de toenemende kosten en randvoorwaarden voor de organisatie van een driedaags festival als Bruis niet meer in balans zijn met de kleinere opzet van het festival. 2017 wordt gebuikt om een nieuwe opzet te bedenken.

Bekende acts
Bruis, een initiatief van poppodium De Muziekgieterij en het Mondiaal Centrum, beleefde in 2007 de eerste editie. In 2011 volgde de verhuizing naar het voormalige sportterrein De Koompe naast het politiebureau aan de Prins Bisschopsingel. In 2014 verwelkomde Bruis in drie dagen 42.000 bezoekers. De meest succesvolle editie tot dusver. De laatste jaren wist het festival bekende acts als de Bombay Bicycle Club, Rag 'N' Bone man, De Staat, Oscar and the Wolf en Will and the People te trekken.

Vorig jaar september passeerden ongeveer 10.000 bezoekers de poorten waarbij op de vrijdagavond voor het eerst twintig euro entree werd geheven. De zaterdag en zondag bleven gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →