Man die weken in huis lag, kwam voor dood zelden buiten

Print
Man die weken in huis lag, kwam voor dood zelden buiten

Afbeelding: iStock

Brabander - De man die weken dood in zijn woning aan het Knopkruid in Venray lag en dinsdagavond gevonden werd, kwam weinig op straat.

Dat verklaren de buren van de man, die naar schatting zo'n 70 jaar oud was.

Misgelopen
Zij zagen hem alleen buiten als de man boodschappen ging doen. Voor de omwonenden was het daarom niet vreemd dat de al weken geleden overleden man de laatste tijd niet werd gezien. "Ik dacht dat ik hem een paar keer was misgelopen", verklaart een buurman tegenover De Limburger. Zijn vrouw vroeg de alleenstaande man jaren geleden of hij hulp nodig had of op de koffie wilde komen. Daar bedankte hij vriendelijk voor.

Privacy
Volgens een andere buurvrouw is de straat in de Venrayse wijk Landweert geen plek waar iedereen langs elkaar heen leeft. "Met mooi weer zijn veel mensen buiten op het pleintje en is er onderling contact." Haar viel de afwezigheid van de buurman niet op. "We zagen hem gemiddeld eens in de drie weken. Hij was erg op zijn privacy gesteld."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →