Het laatste bordeel van Maastricht is dicht

Print
Het laatste bordeel van Maastricht is dicht

Afbeelding: ANP

Cadier / Maastricht - ‘De Zevende Hemel’ in de Jodenstraat in Maastricht is definitief gesloten. Naar verluidt leverde het bordeel, dat vorig jaar nog dienst deed als decor voor een toneelvoorstelling tijdens het culturele festival Musica Sacra, te weinig meer op en had de eigenaresse sinds kort een relatie.

De enige overgebleven ‘seksinrichting’ die volgens een woordvoerder van de gemeente Maastricht nog een vergunning heeft voor prostitutie, is de erotische massagesalon aan de Grote Gracht. Daarnaast telt de stad nog twee officieel vergunde seksshops,  waarvan ‘Op de Kommel’ misschien wel de bekendste is.

Aflopende zaak
Het dichtstbijzijnde bordeel ligt op de grens met Cadier en Keer. Maar ook de exclusieve Regals Men’s club lijkt een aflopende zaak. De fraaie villa langs Rijksweg, in het verlengde van de Kennedybrug, staat al ruim een jaar te koop voor 1.350.000 euro. Het is het enige pand in de gemeente Eijsden-Margraten met de bestemming ‘privéclub’. Maar, zo meldt makelaarskantoor Royworks uit Sittard op zijn website, het object ‘met hoogwaardige afwerkingsniveau’ is ook prima geschikt als woonruimte, kantoorvilla of praktijk.

Concurrentie
“De concurrentie van webshops en internetseks is veel ondernemers te veel geworden”, zegt René van Dorst van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER). De landelijke ondernemersvereniging voor parenclubs, escortbedrijven en bordelen heeft het ledenbestand drastisch zien teruglopen. Bij de oprichting in 2000 waren er 1.350 aangesloten bedrijven, clubs en massagesalons, tegenwoordig zijn het er nog 250. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen