Valverde wint Waalse Pijl vierde keer op rij

Print
Valverde wint Waalse Pijl vierde keer op rij

Alejandro Valverde juicht bij zijn zege in 2016 Afbeelding: ANP/Bas Czerwinski

Alejandro Valverde heeft woensdag de Waalse Pijl opnieuw op zijn naam geschreven.

Voor de Spaanse wielrenner van Movistar was het zijn vierde zege op rij. Ook in 2006 won Valverde de Waalse Pijl al.

Indrukwekkend
De Luxemburger Bob Jungels reed het laatste stuk in zijn eentje voorop. Zijn voorsprong van een kleine minuut werd vlak voor de Muur van Hoei snel minder. Valverde maakte daar op indrukwekkende wijze het verschil en reed ruim voor de andere kanshebbers over de finish. De Ier Daniel Martin eindigde op één seconde achterstand als tweede, voor de Belg Dylan Teuns.

De Waalse Pijl, met sinds 2015 een extra klim kort voor de Muur, kwam maar moeizaam op gang. Pas na de voorlaatste doorkomst in Hoei, waar de Italiaan Alessandro De Marchi een voorsprong had van twintig seconden op de groep met favorieten, was het gedaan met de rust. Jungels sloot aan bij De Marchi, maar met name het goed vertegenwoordigde Orica-Scott (Albasini) zorgde ervoor dat het tweetal binnen bereik bleef.

Ontploffing
Op weg naar de Côte de Cherave moest De Marchi tijdrijder Jungels laten gaan. De Luxemburger bouwde zijn voorsprong uit naar vijftig seconden. Op die voorlaatste helling ontplofte de groep favorieten dan toch. De Pool Rafal Majka en de Colombiaan Sergio Henao waren de eersten die het tempo verhoogden. Jungels zag zijn marge snel teruglopen. Valverde reed overtuigend naar zijn vijfde zege in de Waalse Pijl. Robert Gesink was de beste Nederlander: vijftiende.