Verdachte van moorden op prostituees blijft langer vast

Print
Verdachte van moorden op prostituees blijft langer vast

Archieffoto ter illustratie Afbeelding: AD/Robin Utrecht

De 58-jarige man uit Schiedam die wordt verdacht van de moord op twee, mogelijk meer prostituees blijft voorlopig in hechtenis.

Het OM laat weten de verdachte nog 90 dagen langer vast te houden. Het onderzoek naar de man loopt nog steeds. Hij werd op 7 april gearresteerd na een groot onderzoek naar moorden op prostituees in heel Nederland.

Onopgelost
Onder leiding van het Rotterdamse Openbaar Ministerie werden in stilte de afgelopen zes jaar 85 onopgeloste moorden tegen het licht gehouden. In de afgelopen 30 jaar zijn er in Nederland 127 prostituees vermoord. Ruim 40 zaken werden al wel opgelost. 

Zeldzaam
Seriemoordenaars in Nederland zijn zeldzaam. Als de Rotterdamse zaak klopt, dringt de vergelijking met seriemoordenaar Willem van E. in Groningen zich op.

Deze man droomde als puber al van het verkrachten en vermoorden van vrouwen. In 1971 doodt hij een meisje van 15 jaar. Twee jaar later steekt hij een 44-jarige verpleegster dood. Hij wordt in 1975 veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs. Van E. trouwt in een tbs-kliniek. Hij lijkt hersteld en komt in 1990 op vrije voeten. Daarna vermoordt hij tussen 1993 en 1997 drie prostituees.

Doodgestoken
De moorden op prostituees die het cold caseteam onderzoekt, zijn niet alleen in Rotterdam gepleegd. In 2013 maakte het team al bekend dat, naast vier andere Limburgse zaken, ook de moord op de 20-jarige Simone Riedel wordt onderzocht. De Duitse prostituee werd in 1997 gevonden in een veld in Heerlen. Ze was doodgestoken. 

Lees ook:Seriemoordenaar koos vrouwen die niemand zou missen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →