Meander past plannen voor Bocholtz aan

Print
Meander past plannen voor Bocholtz aan

De dementerenden blijven ook in de toekomst in het Zorgcentrum. Afbeelding: Diana Scheilen

Bocholtz - Meander ziet af van de aankoop van het voormalige Rabobankgebouw in Bocholtz.

De zorgstichting wilde op de plek van het Rabobankpand groepswoningen voor de dementerenden uit het huidige Zorgcentrum laten bouwen.

Zorgwoningen
Het Zorgcentrum zou dan op zijn beurt gesloopt worden om plaats te maken voor vijftig tot zeventig zorgwoningen. Die plannen zijn inmiddels bijgesteld. De dementerenden worden straks ondergebracht in een nieuw dan wel gerenoveerd deel van het huidige Zorgcentrum. De bestaande aanleunwoningen worden, conform het oorspronkelijke plan, vervangen door nieuwe.

Woningstichting
Om te komen tot de realisatie van de beoogde zorgwoningen zijn Meander en de Woningstichting Simpelveld op initiatief van de gemeente weer met elkaar in gesprek. Twee jaar geleden liepen gesprekken tussen beide op niets uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen