Heerlen krijgt het eerste minihuis van Zuid-Limburg

Print
Heerlen krijgt het eerste minihuis van Zuid-Limburg

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het eerste mini-huis van Zuid-Limburg staat binnenkort in Heerlen. Miriam Benders plaatst het tiny house voorlopig bij haar bedrijfje aan de Heerlerbaan.

Op termijn wil ze een mini-dorpje in het Gebrookerbos; een project van de Internationale Bau Ausstellung (IBA) in het gebied tussen Kasteel Hoensbroek en de Brunssummerheide. 

Prijzen
In Nederland staan al op verschillende plekken tiny houses, die maximaal 25 vierkante meter meten. De prijzen variëren van rond de 15 tot 80.000 euro.

Volgens Tiny Houses Nederland staan er nog geen in Limburg. Er zijn er wel vier op proef geplaatst in Egchel (Peel en Maas) en er zijn initiatieven voor minihuisjes in onder meer Maastricht en Roermond.

Variant
Een wat grotere variant, de Heijmans One (39 vierkante meter), is te huur voor rond de 600 euro per maand. Daarvan staan er sinds kort dertig in Weert en komen er tijdelijk tien in Panningen. 

Lees meer over deze primeur voor Heerlen in de krant van donderdag. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →