Ex-autocoureur en natuursteenspecialist Michel Oprey overleden

Print
Ex-autocoureur en natuursteenspecialist Michel Oprey overleden

De toen 60-jarige Michel Oprey Afbeelding: De Limburger

Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met natuursteen en de autosport. Michel Oprey, oprichter en ex-directeur van het gelijknamige bedrijf in Echt, overleed dinsdag op 78-jarige leeftijd.

Michel Oprey was, zoals hij ooit zelf zei, sinds 1953 besmet met het racevirus toen hij voor het eerst met zijn vader de Grand Prix in Spa Francorchamps meemaakte.

Ferrari
Als natuursteenspecialist met regelmatige bezoeken aan Italië, ontwikkelde hij een voorliefde voor snelle Italiaanse auto’s. Met name Ferrari, Alfa Romeo en Bugatti. Oprey nam als autosportmecenas gepassioneerd deel aan vele races en had een tijd lang zelfs zijn eigen raceteam.

Multimiljonair
Zakelijk ging het Michel Oprey ook voor de wind. De onderneming in natuursteen floreerde en maakte van hem een multimiljonair. Als sponsor droeg hij in 1992 een steentje bij aan de ontwikkeling van toen nog racetalent Jos Verstappen. 

De plechtige uitvaart van Michel Oprey is zaterdag om 11.00 uur in de parochiekerk in Ohé en Laak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →