Koning Winter keert terug op Koningsdag

Print
Koning Winter keert terug op Koningsdag

Afbeelding: ANP

Het weer voor Koningsdag belooft niet veel goeds. De dag dat Limburg oranje kleurt wordt getekend door stevige regenbuien.

"Bij een pittige bui zou er zelfs een hagelbui tussen kunnen zitten", zegt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza. "Maar er is ook ruimte voor opklaringen. Het wordt geen compleet verregende dag."

Warme kleding
Wie Koningsdag stilzittend op een kleedje vertoeft moet volgens Klaassen naast een paraplu of regenpak ook zeker wat warms aantrekken. "De hele meivakantie is het fris, de temperatuur blijft hangen tussen de 10 en 15 graden. Op Koningsdag zelfs tussen de 10 en maximaal 12 graden, zoals het er nu voor staat." 

Vriespunt
Tijdens de traditionele Koningsnacht neigt de temperatuur landinwaarts zelfs richting het vriespunt. "Het zal echt koud zijn, maar gelukkig wel droog", aldus Klaassen. De meteorologen van Weeronline vrezen dat Koningsdag het zelfs moet ontgelden met onweer en natte sneeuw, maar dat is volgens Klaassen een beetje te zwaar. "De weersverwachtingen kunnen komende dagen best nog een beetje zachter uitpakken."

Ronduit koud
Het is volgens de meteoroloog ronduit koud voor deze tijd van het jaar. "Normaal is het overdag 15 graden en 's nachts 6. Maar daar komen we komende week niet aan." 

In bijna het hele land heeft het vannacht aan de grond gevroren. Ook de komende nacht daalt de temperatuur volgens Weerplaza tot onder het vriespunt. De minima lopen uiteen van -1 tot -4 en mogelijk worden er opnieuw dagrecords gebroken. Aan de grond vriest het nog iets harder, -8 graden is komende nacht wederom mogelijk.  

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen