Anastasiou bevestigt: heb aanbod van Kortrijk gehad

Print
Anastasiou bevestigt: heb aanbod van Kortrijk gehad

Roda-trainer Yannis Anastasiou. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Yannis Anastasiou is in onderhandeling met Kortrijk om volgend seizoen coach te worden bij de Belgische club. De huidige trainer van Roda JC bevestigde woensdagavond dat hij een voorstel heeft gekregen van de eersteklasser uit West-Vlaanderen.

Zijn contract in Kerkrade loopt deze zomer af. 

Nadenken
Volgens Anastasiou is de aanbieding van Kortrijk ‘niet verkeerd’. Hij spreekt echter tegen dat alles al rond zou zijn. "Het is allemaal nog niet duidelijk. Ik moet hierover goed nadenken en dan een antwoord geven. Bovendien heeft Kortrijk me verteld dat ze ook nog met andere kandidaten praten." 

Volgens goed ingevoerde bronnen in België zouden dat Peter Maes (ex-Racing Genk) en Besnik Hasi (ex-Anderlecht) zijn. Anastasiou wil verder niet op details ingaan. "Ik wil me eerst en vooral richten op het behouden van Roda JC voor de eredivisie. Zondag spelen we een heel belangrijke wedstrijd in Utrecht. Daar richt ik nu al mijn energie op."

Einde contract
Wim Collard, algemeen directeur van Roda JC, zei woensdag dat hij van niets weet. "Ik heb hierover nog helemaal niks gehoord." De Kerkradenaren zegden met een formele brief voor 1 april het eenjarig contract met Anastasiou op. De club heeft nog geen enkele aanstalten gemaakt om Anastasiou te polsen voor een eventuele nieuwe verbintenis.