Vanaf seizoen 2018/19 videoscheids bij alle eredivisieduels

Scheidsrechter Pieter Vink en Mike van der Roest (rechts) in januari bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen.

Scheidsrechter Pieter Vink en Mike van der Roest (rechts) in januari bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen. © Peter Lous / AD

Vanaf het seizoen 2018/2019 wordt er bij iedere wedstrijd in de eredivisie gebruik gemaakt van een videoscheidsrechter.

AD

Dat liet Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage van de KNVB weten aan de NOS. Tot die tijd wordt er vooral getest met het systeem met een arbiter buiten het veld.

Meer bekerwedstrijden"De FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden. Op internationaal niveau bij het jeugd-WK en de Confederations Cup. Daarna wordt er geëvalueerd en is het aan de FIFA en aan de spelregelcommissie IFAB. We zitten nu dus in een testperiode", aldus Van der Roest.

In het huidige voetbaljaar werd de videoscheidsrechter al ingezet bij duels in de KNVB-Beker.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee