'Supergroep' Vreemde Kostgangers doet vier Limburgse theaters aan

Print
'Supergroep' Vreemde Kostgangers doet vier Limburgse theaters aan

Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooyman. Afbeelding: ANP/Sander Koning

De Nederlandse 'supergroep' Vreemde Kostgangers duikt opnieuw de theaters in.

Na een tournee in 2016 bracht de gelegenheidsformatie van Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooymans afgelopen februari een eerste album uit. 

Limburg
Volgend voorjaar zijn de drie opnieuw in de Nederlandse schouwburg te zien. In Limburg doet het drietal vier steden aan: op 9 maart spelen ze in theater Heerlen en een dag later in Roermond. Op 11 april volgt theater De Maaspoort in Venlo en op 26 april Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Verjaardag
Vreemde Kostgangers ontstond als groep nadat De Groot, Vrienten en Kooymans eens samen optraden op de verjaardag van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Die samenwerking beviel zo goed, dat de drie samen nieuwe nummers gingen schrijven. Hun plaat kwam dit voorjaar in één klap bovenaan te staan in de album top 100.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen