Grote schoonmaak bij Limburgse binnenspeeltuin na bezoek Rob Geus

Print
Bij binnenspeeltuin Kinderstad in Heerlen heeft onlangs een grote en noodzakelijke schoonmaak plaatsgevonden nadat keurmeester Rob Geus onverwacht op de stoep stond.

Voor zijn programma Smerige Zaken onderzocht hij de hygiëne in het park en die liet behoorlijk te wensen over. 

Stof en haren
In de uitzending van woensdagavond was te zien hoe een team van het programma met verborgen camera de misstanden in de speeltuin blootlegde. Op de beelden is duidelijk zichtbaar dat er al heel lang niet meer was schoongemaakt. Smerige ballen in de ballenbak, stof, haren, vastgeplakte kauwgoms. Nee, de speeltuin was verre van schoon, contstateerde Geus. 

Lees ook: 'Veel indoor speelparadijzen onveilig'

Verontrustend
De keurmeester besloot om monsters te nemen van onder andere de ballenbakballen, het klimrek en het water van de wildwaterbaan. De uitslagen van het onderzoek waren 'verontrustend', aldus Geus. "In de ballenbak hebben we zoveel bacteriën aangetroffen dat de laborant ervan in de war was."


Geschrokken
Toen eigenaar Klaas van der Honing geconfronteerd werd met de uitslagen, schrok hij zich wezenloos. "Dan word je wel even wakker geschud", begint Van der Honing tegen De Limburger. We hebben ook direct actie ondernomen." In de uitzending is te zien dat de directie van Kinderstad onder andere een hoogwerker heeft aangeschaft om zelfs de moeilijkste plekken schoon te maken. Daarnaast is een machine gekocht waarmee kauwgoms van de grond worden gehaald en is de waterbak met waterfietsen afgebroken. Blij en schoon
Van der Honing: "De ballenbak wordt nu vaker schoongemaakt. De waterfietsen wilden we al langer wegdoen. Daarvoor in de plaats is een 3D-simulator gekomen. Dit is niet de manier hoe je in de media wil komen, maar van de andere kant ben ik blij dat dit allemaal is gebeurd. Het park is nu weer helemaal schoon."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →